Sunday, November 16, 2008

Ayam KLG



Pada suatu tengahari yang membutakan, emak menyuruh aku masak.
Ayam Goreng.
Perhatian: Ayam Goreng ini rangup di luar lembut di dalam.
Ececeh.


FLASHBACK




Terdapat sebuah francais makanan segera disini yang menarik
perhatian crew kami sewaktu
bejalan-jalan di sekitar bandaraya ipoh.

(tolong baca macam gaya Mazidul Akmal Sidek. Ok. Plis).

Sebuah ciplakkan KFC, jual ayam goreng juga,
tetapi ayam goreng biasa sahaja. S H J titik.


Aku mungkin dah pernah dengar akan kewujudannya,
tetapi…adik-adikku belum.
Keterujaan mereka memperkatakan tentang restoran itu menyebabkan
perkataan- perkataan seperti

‘lame’, ’bored’, dan sebagainya menari- nari dibibir mereka. WAH!


OK.FLASHBACK TAMAT.



Sebenarnya ada niat nak cakap ayam gorengan aku sangat sedap.

Bawah sikit je dari KFC. Hahahh.

Satu rumah memperkatakan tentang kesedapannya hingga

adik aku menggelarkannya Ayam KLG.

Jangan tertipu. Mereka tak pernah rasa pun Ayam KLG.


Yang buat aku terharu sangat-sangat ialah

Ayam KLG tu..


Ayam Kakak Liana Goreng.


Sobs. :’)

33 comments:

SyIzWaNi said...

bg la resipinya sekali la

syafaf said...

xpernah rase...
xboleh percaya..wek..wek..wek..

Liana Ezzana said...

SYAF JELES..NAMPAK SGT..

Liana Ezzana said...

SYAF JELES..NAMPAK SGT..

nazminabdullah said...

kahkahkah. gila terharu.


p/s: mana janji-janji manis nak bawak pergi makan cucur goreng tu. aku tak tahan dengar org cakap dia goreng lagi sedap dari aku. tolong cepat siket.

Liana Ezzana said...

weyy..kate nk gi situ sbb hg nk blanje..pastu hg kata xjadi..so postpone nxt sem...hg lupa ka???

Hanis Zalikha said...

DAN SETIAP KALI MANGAN AYAM GORENG LOE, MAMA TAK PERNAH TAK TANYA, "LIANA BUAT MACAM MANA GIRL?". SILA RECORD RESEPI DAN PLAYBACK UNTUK MAMA, BILA ANDA GORENG AYAM SELEPAS INI.

Owners of Monster Jambu: Imran, Hafiiz and Alisya said...

ayam sedap pun memanglah sedap. tapi.....jangan tukar nama tu tau.


Hafiiz

Owners of Monster Jambu: Imran, Hafiiz and Alisya said...

gila sedap oh,min konon terahu

Hanis Zalikha said...

PERAHU SIOT ALISYA

dina said...

bukan ke KLG tu dah tutup? boleh le liana buka bisnes ayam goreng lepas ni... hehhee... selamat dtg ke dunia blog, girl!

Liana Ezzana said...

dina:entah macam mane sesat2 jumpa satu cawangan KLG kt perak..tp dat one not sure la still operating ke x :P anyway thanx for the warm welcome :')

nazminabdullah said...

terahu wooh.
wey aku nak blanja 20rm tu. korang nak enjoy kat situ ke? ENJOYLAH SANGAT.
mak tak kaysaahhhh

Anonymous said...

kat uptown ada mnj ciplak mng. ada forever 23 ciplak forever 21. hehe.

Lina M said...

Hi. Bloghopping here. Last time I went to Ipoh which was early this year, ada lagi kedai tue. It even has a wikipedia entry. http://en.wikipedia.org/wiki/KLG_restaurant. Check it out owh and happy blogging :)

Liana Ezzana said...

nazmin: ok jom.kite lepak situ spjg ptg pun xpe kan.

anonymous: oh yeke..uptown kat perak nun ada semua tuh??wah maju2..

lian m: wah tenkiu2. terharu (word of the entry :p )

Wawa said...

KLG kat Ipoh dah tutuo Liana...hehehe.

Anonymous said...

operasi lg ke kat gopeng tuh?
tutup dah rasanya.
dier offer gaji lebih byk dr kfc.

BuahKranjiDalamPerahu said...

Toyol yang pink ialah toyol jambu..tima kasih.

Liana Ezzana said...

Wawa: haha..tak tau la hari tu tgk dari jauh je.

Anonymous: Wow seronoknya..mestila tak ramai orang masuk situ kan?kan? pastu gaji banyak dari kfc..

Liana Ezzana said...

buahkranjidalamperahu: hahah imaginasi kanak2. kalau toyol gay??

Zahirah. said...

was bloghopping and here i am.... nak nyampuk kejap. hehehe.

kalau toyol gay jadi togay (baca dgn slang mat salleh sebut taugeh!!). hoho. okay lame. :p

Liana Ezzana said...

zahirah: haha..oklah tu :p

Liyana said...

Pernah jumpa kedai makan 'Mek Donal', tapi tak ingat di mana.

Liana Ezzana said...

Liyana: eh lucula..masih ada ke kedai tuh? Jual burger ke? bunyi nya macam jual nasi campur..wawahaha

chuppy said...

"Dulu saya selalu ingat toyol tu warna pink. Hijau rupa-rupanya"

yang pink itu ba alif ba ya. ngeh3

cabincrew are here not to kiss ur ass said...

haha.i ve one KLG restaurant close to my house in ipoh..tapi dah bangkrap rasanya..

but it's realy funny when actully ur KLG stands for Kak Liana Goreng.:)

Liana Ezzana said...

chuppy: haha..kalau black color..ba alif ba ya..ha wau ta alif nun..:p (eh betul ke eja?)

cabincrew are here not to kiss ur ass: cute kan..kreatif budak2 nih..

Izarzulzilatil said...

ooh... baru saya tau apa tu 'Ayam KLG' yg dmaksudkan dlm blog mama awak. mcmner rasanya erk...?

eddie dewanaga said...

beb, lain kali tunjuk gambar hasilnya, mana tau boleh jadik komersil...

Liana Ezzana said...

Izarzulzilatil: rasanya sedap! rangup diluar, lembut didalam.ececeh..

eddie dewanaga: memang kalau boleh nak letak gambar..tapi dalam time2 tuh..tak buat pulak Ayam klg nyer...hmm..lenkali I letak eh..

kuizikel said...

wah tharu ayam KLG.. kak liana goreng.. bertuah betul dpt adik2 camni kan?

kuizikel said...

wah tharu ayam KLG.. kak liana goreng.. bertuah betul dpt adik2 camni kan?